Saturday, March 12, 2011

Wanita-Golongan Yang Sempurna.

permulaan kepada penggiatan yang lebih aktif ke arah berbl0ging.
baiklah.ayuh Geng Hitam.kita sama2 menjana Realiti Hitam ke arah yang lebih mantap.

dewasa ini,
para remaja d kejutkan dengan macam2 budaya.budaya yang entah datang dari mana.yang ku fikir ianya,......
baiklah,lupakan ape yang ingin ku katakan.
cara pemakaian tudung.
perlukah anda menampakkan 'b0ngg0l unta'?.
adakah ianya nampak cantik di mata anda?.mungkin bagi anda.
saya,sebagai kaum Hawa,terasa terpanggil untuk katakan akan hal ini.mungkin ade segelintir kaum Hawa yang tidak senang mendengar hal ini keluar dari taipan saya kerana saya jua kaum Hawa..
haaaaa.sebab ak kaum Hawa la ak nak gtaw k0rang.ak sayang k0rang.
Tuhan sayang kita.Tuhan cipta kita sebagai kaum Hawa,kaum yang lembut.kaum yang ayu.kaum yang cantik.kaum yang amat menarik terutama d mata2 lelaki.kaum yang sempurna.udah2la nk tunjuk lebih sempurna.kita nie da mmg sempurna.tak caye,tanye laki,d0rang mmg jeles nye ngan kita nie.kita kan ayu.d0rang mne b0le ayu2 nie.kang laen jadinya.


namun,
perlu ke kita tunjuk semua yang kita ada untuk tatapan semua lelaki?.da tunjuk sume skarang nie,seks0k da kawen,laki kite cane?.
sian d0rang kan.


ini lah realiti.saya di sini berkata akan yang benar.bukan diskriminasi.
saya bukanlah se0rang muslimah sejati untuk menasihati anda semua.ini jua amat di tujukan kepada diri saya sendiri.“Dua golongan di kalangan ahli neraka yang tidakkan aku pandang iaitu kaum yang bersama mereka cemeti seperti ekor lembu yang dengannya digunakan memukul orang lain dan wanita-wanita yang berpakaian bagaikan bertelanjang yang condong kepada maksiat dan menarik orang lain untuk membuat maksiat. Sanggul dikepala mereka ditusuk tinggi-tinggi seperti bonggol unta yang sangat lemah. Mereka ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan mencium baunya sedangkan sesungguhnya bau syurga itu sudah boleh dicium dari jarak demikian dan demikian.”
(Riwayat Muslim).dah jelas bukan?.
sama2 kita muhasabah diri untuk ke arah yang lebih baik.
nauzubillah.
m0ga kita sebagai kaum Hawa dapat menjaga kesempurnaan yang d kurniakan kepada kita dengan sempurna.m0ge kite lebih terjaga di bawah lindungan-NYA.
amiin....laki semua mata keranjang.yg tetutup pon d0rang kacau.apatah lagy yang terbukak.pendek kata,laki xb0le d percayai la sis..
walau xsume?.erh.wat ever!


2 comments:

ana_husnafi said...

andailah wanita kini mudah faham indahnya hakikat bertudung yg sebenar..mabruk alaika!!

Devy Magnicsm said...

@ana husnafi

yup.insyaAllah,ada segelintir yang akan sedar mengenai perkara ini