Wednesday, June 22, 2011

Pemikiran Masyarakat Kini #1


Berikutan aku blogwalking tadi,aku terjumpa post yang menarik perhatian dan memberi respon positif dari kalangan pembaca.Ada yang menyokong dan ada yang menentang.Semua pendapat masing masing.Tetapi pendapat itu perlulah bercanggah dengan hujah yang betul dan jangan sesekali ubah perkara yang betul kepada perkara yang lebih buruk.Ada komen yang menyempitkan pemikiran manusia zaman kini.

Namun gambar diatas bagaimana?Apa pendapat anda?

lg st,aku tak suka orang yang bg hadis panjang2 pdhal dia copypaste je?

Bukan niat nak memperkenakan sesiapa tetapi tujuannya adalah sama sama kita berfikir sejenak apakah maksud di sebalik komen di atas.Perkara baik?Perkara buruk?Hujahnya kenapa?Sila komen. :)


Thursday, May 5, 2011

FAKTA MENARIK TENTANG KETAWA

ASSALAMUALAIKUM,..

korang suka ketawa tak?.atau mengilai seperti hantu?.atau senyum seperti kambing?.
sedang aku duk belek-belek page kat google,aku ada terbaca satu article tentang ketawa.
rasanye menarik dan ingin di kongsi bersama anda.
jom ketahui,..
10 fakta ketawa,sumber dari BERITA HARIAN online..
aku maen pilih je la ye.ngiii.

1. Bayi tidak ketawa hingga mereka berusia tiga bulan.
kalau adik2 korang ketawa sebelom sampai umur tiga bulan,itu unik..

2. ketawa selama 10-15 minit boleh membakar banyak kalori.
no wonder yang kurus cam lidi suka ketawa dan buat orang laen ketawa.contoh paling nyata, Saiful Apek..tak gitu?.

3. ketawa mampu mengeluarkan udara di dalam paru-paru dengan kelajuan sehingga 60 mph.
udara dalam paru-paru adakah sama seperti udara kentut?.ooopsss!.

4. 17 otot wajah digunakan untuk tersenyum, manakala mengerutkan kening memerlukan 47 otot wajah.
yang nie aku xfaham.lagi banyak otot wajah di gunakan,lagi baik atau sebaliknya?..ehm,..


5. ada sejenis tanaman yang diberi nama bunga tawa. jika melihatnya anda akan tertawa seperti orang gila melebihi setengah jam.
teringin sangat nak amek bunga nie dan kasik kat #$@#.biar ketawa sampai aku puas hati.haha..

6. Senyuman pelayan akan membuatkan pelanggannya memberikan tips tambahan.
woooooo..anda jangan mencuba.


comelnye!.
[gambar] Google





p/s:ketawa lambang kebahagiaan.ketawa menghilangkan tekanan.ketawa awet muda wehh.caye lah gua..

Friday, April 15, 2011

Lukisan 3D di tengah bandar





















Wednesday, April 13, 2011

Manusia Paling tertinggi dunia

Malee Duangdee yang berasal dari Timur Thailand merupakan manusia paling tertinggi di dunia dengan ketinggian 6 kaki 10 inci.

Pada usia 9 tahun,dia mengalami perubahan yang ketara pada badannya.Ibunya membawa Malee menjumpai doktor kerana dia melihat perbezaan antara Malee dan kawan kawannya.Para medik menjumpai tumor otak yang berada di sarafnya.Ini menyebabkan ketidakseimbangan hormon dalam tubuhnya dan dia tidak akan berhenti untuk membesar.

Ketinggian dia ini telah menjadi bualan orang ramai dan dia sering dibuli di sekolah.Kini dia telah berhenti sekolah untuk menjalani kehidupan yang lebih selesa.

Dipetik dari DailyMail
















Tuesday, April 12, 2011

Taylor Swift tidak mahu berbogel

Siapa tidak kenal dengan Taylor Swift bukan?Dalam wawancara terbaru,Taylor Swift mengatakan beliau tidak berasa selesa berbogel di atas pentas dan tidak sesekali muncul di hadapan orang ramai tanpa seutas benang pun.

"I like wearing pretty dress and trying a new style but i don't feel comfortable taking my clothes off."

"I wouldn't wear tiny amounts of clothing in my life so I don't think wear that stuff in my photoshoot"

Dan satu lagi menarik mengenai Taylor Swift adalah beliau tidak pernah mabuk atau menyentuh arak dalam hidupnya.

Layan gambar terbaru dari Taylor Swift ketika Academy of Country Music Awards























Monday, April 11, 2011

Liverpool vs Man City [Gambar dan Video]

Semalam,Liverpool telah membelasah Man City di halaman sendiri.Keputusan yang mengejutkan bagi aku kerana Manchester City juga bukan pasukan yang lemah dan di barisi oleh bintang bintang bola sepak yang berbakat seperti Carlos Tevez,Edin Dzeko,Yaya Toure,David Silva dan ramai lagi.

Liverpool pula mendapat tonik daripada pemain baru mereka,Luiz Suarez dan Andy Caroll yang di beli pada musim sejuk Januari 2011 yang lalu.
































Liverpool Fans.Tunggu di Emirates Stadium plak ye.kah kah kah

Ulang Tahun Memperingati Sejarah 50 tahun Manusia pertama jejak ke ruang angkasa

Yuri Gagarin atau nama sebenarnya Yuri Aleksyevich Gagarin di lahirkan pada 9 March 1934 merupakan comonout Soviet.Dia merupakan manusia pertama yang menjejakkan kaki ke ruang angkasa melalui kapal angkasa Vostok.

Gagarin menjadi selebriti antarabangsa dan telah dijulang sebagai hero Soviet.Dia juga merupakan angkasawan yang telah di pilih dalam misi Soyuz 1.Gagarin mati ketika beliau membuat latihan jet dan membabitkan kemalangan pada 1968.

Hari ini merupakan ulangtahun ke 50 sempena manusia pertama menjejaki ke ruang angkasa.






















10 Gambar Menggemparkan Dunia



Gambar ini di ambil ketika Amerika menjatuhkan bom atom di Hiroshima dan Nagasaki setelah kejadian Pearl Harbour berlaku.








Salah satu gambar terkenal dikalangan wartawan dunia.Gambar menunjukkan Ketua Polis Vietnam Selatan menembak kepala seorang tahanan Vietkong








Tragedi 11 September.Pengganas menyerang Amerika dan tragedi ini meragut hampir  3000 orang








Setahun selepas Amerika menjajah Iraq,dunia dikejutkan dengan penyiksaan,pemerkosaan dan pembunuhan tahanan di penjara Abu Gharib.








Telah di anugerahkan sebagai gambar terbaik oleh Hadiah Pulittzer.Gambar menunjukkan seorang kanak kanak Sudan yang kelaparan sedang merangkak ke arah pusat PBB namun dia keletihan lalu beristirehat.








Gambar menunjukkan seorang ayah menyuruh askar Israel supaya menghentikan tembakan dan melindungi anaknya.








Hector Peterson telah menjadi mangsa tembakan Polis dalam isu protes Mahasiswa.Hector telah menjadi ikon untuk mahasiswa.Gambar menunjukkan Hector di dukung oleh rakan mahasiswa.








Gambar di atas menunjukkan salah satu mayat yang telah menjadi mangsa gas beracun yang dilepaskan oleh Union Carbide India Limited.








Hukuman mati terhadap dua orang lelaki kulit putih atas kesalahan merogol dan membunuh wanita kulit putih








Tragedi The Holocoust.Seorang lelaki terakhir Yahudi berlutut sambil seorang tentera Nazi mengacukan pistol  untuk tembak mati.


Kredit Gambar to www.isuhangat.net.

Sunday, April 10, 2011

Produk Keluaran Apple sejak sejarah penubuhannya

Apple Computer (sekarang Apple, Inc) adalah kekuatan utama revolusi Personal Computer (PC) yang berlangsung di tahun 1970-an dan’80s. Dan bahkan revolusi itu terus menerus berlangsung hingga kini berkat inovasi yang terus-menerus dilakukan oleh pihak pengembang Apple. Namun tahukah Anda, Apple pernah mengalami kebangkrutan, atau hal hal lain sepanjang gemilang Apple inc.?


Sebelum Steve Wozniak bersama Steve Jobs mendirikan Apple, Steve Wozniak adalah seorang hacker. Kepandaian Steve Wozniak ini memang terlihat sejak dia masih kecil yang sangat gemar mengutak atik aljabar dan algoritma matematika. Kemampuan Steve Wozniak ini tentunya sangat berarti dalam mendongkrak hidupnya karena baik Steve Wozniak maupun Steve Jobs semasa SMA-nya tergolong orang orang dengan ekonomi menengah ke bawah.


Mari kita lihat produk yang dikeluarkan oleh Apple.Inc sejak sejarah penubuhannya.










Altair 8800 Computer Kit(1975)





Apple 1 (1976)





Apple 2(1977)





Apple 3(1980)





Lisa (1979)





Mac 1 (1984)





Mac Portable (1989)





Twentieth Anniversary Macintosh (TAM) (1997)





iMac (1998)





iPod Classic (2001)





iPod Nano (2005)





iPod Shuffle(2005)





MacBook Pro (2007)





iPod Touch(2007)







iPhone(2007)






MacBook Air (2008)






Mac mini (2010)





iPad(2010)